Winkelwagen  

(leeg)

Nieuwsbrief

HEART & HOME Geurkaarsen
Kwalitatieve geurkaarsen op basis van Sojawax verspreiden een sensationele geur en creeren een stijlvolle ambiance.

Sojawax is ecologisch duurzaam, afbreekbaar en milieuvriendelijker.
Samengesteld uit een uniek sojaboonrecept. Dit zorgt ervoor dat deze kaars langzamer en op een lagere temperatuur brandt dan paraffine wax kaarsen.

Wat zit er in de Wax?
De primaire ingrediënten zijn twee verschillende soorten sojawax, met kleine hoeveelheden kokos-wax, palm wax, paraffine wax (welke ook gebruikt worden in de voedselindustrie en plantaardige emulgatoren. Ook zit er een ingrediënt aan toegevoegd dat voornamelijk voorkomt in schoonheidsproducten om de perfecte romige afwerking te geven. En er is nog een ingrediënt dat zorgt dat het een geweldige kaars is. In het verhittingsproces van de wax wordt gekeken naar de ideale temperatuur. Eerst wordt de wax enorm verhit waardoor alle chemische bindingen kapot gaan. Om de geur goed vast te houden en om de geur gelijkmatig te verdelen tijdens het branden is het belangrijk dat de kaars de tijd heeft gehad om rustig af te koelen waardoor de chemische bindingen weer tot stand komen. Het duurt daarom ook een volle vijf uur voordat de gegoten kaars kan drogen aan de lucht.

Waarom branden Heart & Home kaarsen zonder enige walm? Wederom komt hier het stukje sojawax gedeelte kijken, soja brandt heel mooi, met minder zwarte walm en heeft langere branduren. Gelukkig is het ook een natuurproduct, wat betekent dat je kunt genieten van Heart & Home in de wetenschap dat het binnenin natuurlijk is.

Blijft de geurafgifte van het begin tot het einde goed? Ja, en dit komt doordat de ingrediënten in kleine batches wordt gemixt en iedere batch roeren ze minimaal 1 uur om er zeker van te zijn dat het grondig gemengd is. Vervolgens wordt de wax van de onderkant van het vat vandaan gehaald zodat iedere kaars een hoge gelijkmatige concentratie van geur heeft.

Waarin verschilt Heart & Home ten opzichte van andere aanbieders van geurkaarsen? De unieke mix van geurwax bestaat uit 10 verschillende ingrediënten en zijn over de jaren steeds meer geperfectioneerd. Hierbij is aandacht gegeven aan het verhitten van de wax en het afkoelproces om uiteindelijk tot de juiste wax mix te komen waarbij de geur goed vastgehouden wordt en geen zwarte walm ontstaat bij het branden van de geurkaars.

Waarom heeft Heart & Home zo'n goede geurverspreiding? Soja is een ingrediënt dat de geur beter vast kan houden, in feite zo goed dat het product niet extra verpakt hoeft te worden in folie. Wanneer de kaarsen gebrand worden zal de wax gaan smelten tot de ideale temperatuur waarbij de geur langzaamaan verspreid wordt in de ruimte en heerlijk genoten kan worden van deze heerlijke geur.

Kiezen voor Heart & Home sojabasis kaarsen betekent niet alleen een heerlijke geurervaring, maar ook de wetenschap dat geweldig genieten en natuur goed samen gaan.

Er zijn vier geurseries: Breng buiten naar binnen met COTTAGE GARDEN, Roep een culinaire sensatie op met COUNTRY KITCHEN, Ontspanning en belevenis met de geuren van PURE BLISS en Dromerige aroma's zorgen voor een feestelijk gevoel met 'T IS THE SEASON.

Kaarsen Tips:
De gesmolten wax strekt zich tot in de randen van de pot of glaasje, dit bevordert het optimale gebruik van de wax en daarmee de maximale geurafgifte.
Gebruik voor het Votive kaarsje altijd een glaasje, anders zal de kaars gaan lekken en minder lang branden.
Hoe groter de kaars hoe meer geurafgifte. Voor kamers tot 30 m2 adviseren we de middelmaat pot.
Verleng het aantal branduren door de lont regelmatig tot 5 mm af te knippen.
Zet de kaars op een warme dag niet in het directe zonlicht, als die kaars boven de 34 graden Celsius komt is er een kans dat deze er minder mooi uit gaat zien.

Brandduur:
Bij correct gebruik hebben de Heart & Home kaarsen ongeveer een brandduur van: Votive kaars in glaasje tot 15 uur, Middelmaat pot (110g) tot 30 uur en de Grote pot (310g) tot 70 uur.